miércoles, 11 de febrero de 2015

Imatge corporal en dones

Segons el que hui hem parlat a classe i havent llegit l'article de les concepcions del cos("Las concepciones del cuerpo y su influencia en el currículum de la Educación Física"), m'ha paregut molt interessant la part de la concepció social, sobretot el tema de la imatge del cos en les dones en la nostra societat.
He trobat un vídeo molt interessant en la xarxa on es parla de la imatge corporal en xiquetes i dones, dels seus perills i alguns consells de com tractar-ho.


La meua reflexió és que estem vegent moltes xiquetes, sobretot adolescents que estan exposades a la imatge corporal de les dones que es mostra en la nostra societat, ja siga en televisió, revistes, anuncis, xarxes socials... veuen la necessitat de ser com elles, ja que(erròniament en la meua opinió) pareix que sols hi ha un ideal de imatge corporal en les dones que seria la d'una dona prima, amb els músculs tonificats i ben maquillada.
El missatge que es llança a les xiquetes que seria algo així com "el millor és tindre una imatge corporal com en els anuncis o les xiques de la televisió per a ser acceptada en la societat o per a ser més feliços amb nosaltres mateixa" pot ser molt preocupant, ja que, aquestes poden arribar a sentir molta pressió,sobretot per algunes burles que poden sofrir durant l'etapa de l'adolescència, i desencadenar en conductes poc saludables i perilloses com per exemple voler baixar de pes dràsticament o gastar-se molts diners en maquillatge, cirurgia...

Però no sols la televisió o les revistes influeixen sobre les xiquetes, la família és fonamental en aquest aspecte, ja que si per exemple la mare d'una d'elles s'ha fet cirugia per a "ser més bonica" el missatge que la mare estaria transmetent és que "no es sent a gust amb la seua imatge i que l'ha de canviar per a ser més feliç".
En la meua opinió puc dir que, clar és que cadascú és lliure de fer i ser el que vol però s'hauria d'acceptar a tots per igual en aquesta societat, mostrar més dones sense maquillatge i aquestes coses, més naturals podríem dir, i fer-ho entendre des de menuts fent-los sentir que tenen una imatge corporal positiva i saludable, la família és clau en açò, ja que si els pares valoren i cuiden el seu cos de forma saludable estaran ensenyant als fills a fer-ho igualment.

1 comentario:

  1. Molt bon post! La pregunta és, tenim alguna responsabilitat nosaltres? L'esport i la dieta son alguns dels artefactes més habitualment associats a la adquisició de eixa imatge imposible.

    ResponderEliminar