lunes, 9 de marzo de 2015

LA CLASSE “PERFECTA"

Hui en classe, hem fem un debat sobre quines coses hauria de tindre una classe per a que fora perfecta o ideal per a nosaltres, amb altres paraules: quina seria la classe que ens agradaria tindre cada vegada que anàrem.

En la meua opinió, una classe és un lloc especial on passen infinitats de situacions i on principalment es va aprendre. Aprendre és un concepte molt ampli, i per tant es pot fer de moltes formes, però no vaig a entrar hui en aquest concepte en especial.

La classe perfecta o ideal seria aquella que, deixant de banda el fet de poder tindre recursos (que segurament milloraran la classe, però vull anar més enllà) com objectes materials (tindre bons ordenadors, instal·lacions,...), coses com posar vídeos en cada classe o fer jocs , tinguera els següents punts o requisits per dir-ho d’alguna manera:

1-Els alumnes han de ser els protagonistes, és a dir, han de ser autònoms, han de poder escollir que és el que volen fer i el professor sols els ha de facilitar l’aprenentatge.

2- El professor haurà de tindre en compte els interessos, habilitats i necessitats dels alumnes, ja que d’una altra manera aquests podrien perdre interès o avorrir-se. És a dir, la temàtica ha d’estar relacionada amb alguna cosa que puguen participar aquests i que els agrade.

3- No s'ha de tindre en compte sols els aprenentatges cognitius, sinó també les relacions entre els alumnes, l’afectivitat. S’ha demostrat que s’aprèn més mitjançant un aprenentatge afectiu que sols el purament cognitiu.

4- El professor o mestre ha de tindre una bona actitud de cara a l’alumnat i si es necessari afrontar els problemes que puguen tindre amb educació emocional.

5- Els alumnes han d’estar còmodes, opinar, criticar i estar segurs de si mateixos. Han de saber que poden confiar amb el seu professor.


Dit açò, pense que aquests punts són els més importants i si els tinguera sempre en les classes on vaig a aprendre, crec que se’m faria molt més fàcil, aprofitaria més el temps i m’ho passaria molt millor.

De totes maneres, us convide a la reflexió i a què cadascú aporte el seu gra d’arena per a construir la classe perfecta o ideal per a nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario