En el nostre dia a dia, si ens parem a mirar i analitzar-ho bé vivim en una societat patriarcal, encara que, pot ser cada vegada les diferencies estiguen acurtant-se més entre homes i dones, no es coneix encara cap societat amb igualtat completa, en tot cas us deixe alguns exemples per a reflexionar:
-Podem veure com encara existeix la dona "de sempre", podríem cridar-la també com a "dona tradicional" que seria aquella que cuida de les feines de la casa(netejar, cuidar als xiquets, fer el menjar...) mentre no es queixa de res i la gent ho veu com a una cosa normal.
-Per altra banda, la dona objecte de desig, aquella que els homes veuen com al dit objecte sobretot de desig sexual, aquella dona que apareix als anuncis amb una imatge atractiva, o en les revistes de vegades mostrant més del que caldria....
L'educació seria una bona solució?
Bona vesprada Salva, estic totalment d’acord amb la teua reflexió. Encara que poc a poc, les noves generacions estem inculcant als joves que la feina de la llar no es cosa sols de ‘dones’, la problemàtica continua ja que es heretada dels avis, pares o gent propera. Tanmateix, com tu comentes, la publicitat no ajuda ja que es crea una imatge de la dona ‘de passarel•la’ i aquest fet provoca en els homes un efecte túnel on sols veuen el físic i no més enllà. Per això, la educació es fonamental, pensi que tenim que transmetre als nens des de l’inici que tant homes, com dones tenim els mateixos drets. Encara que generalment tenim diferències emocionals, físiques o gustos, no significa que pugem ser iguals en aquests aspectes també. Per tant, tenim que transmetre als nens que tenen que ser autònoms i decidir que es el que volen des de el respecte, humilitat i igualtat. A més de fer-los saber que no hi ha una tasca fonamental de ‘dones’ ni viceversa, que les dones tenen un món interior per a descobrir i que la naturalitat es una qualitat sublim de la vida.
ResponderEliminar