miércoles, 1 de abril de 2015

Educació sols per a "zoquetes"?

Hui en classe hem continuat amb les exposicions sobre el llibre de Daniel Pennac "Mal de Escuela". Algunes m'han paregut molt interessants, altres no tant, però en general diria que han estat molt variades, ben treballades i crec que han sabut transmetre'ns allò que han desitjat sobre el llibre.
Després del "Collage"(així ha nomenat el professor Víctor Samaniego al conjunt de totes les presentacions o exposicions que hem fet), s'han plantejat les següents 2 preguntes molt interessants:
1- A qui serveix l'educació?
2- Què és un cap de suro("zoquete") en el nostre àmbit?


M'agradaria fer èmfasi sobretot en la primera pregunta, però que també està relacionada amb la segona. En la meua opinió, deixant de costat el sistema educatiu(que necessita una reforma) l'educació serveix per a tot el món , sobretot per a aquells que estiguen interessats en rebre-la i tinguen ganes d'aprendre. 
Però probablement, com hem comentat a classe l'educació serveix més per als "zoquetes", els serviria per a redimir-se, per a fer-los eixir de la "zoquetería". És a dir, els primers destinataris de l'educació serien els "zoquetes". Al llibre podem traure eixa conclusió: l'educació es fa servir per a que els "zoquetes" deixen de ser-ho. Pràcticament el llibre és quasi un manual de com fer-ho.
No obstant, m'agradaria dir que estic en desacord amb el que vol dir Daniel Pennac del fet que sols s'haurien de fer professors aquells que han sigut "zoquetes"(encara que siguen possiblement els que els entenent millor), jo pense que professor hauria de ser qualsevol que estiga capacitat per a ser-ho i no necessàriament haver sigut zoquete. Que penseu vosaltres d'açò?

Per finalitzar, l'educació és un aspecte molt important en les nostres vides que considere necessari i que sigam zoquetes o no, ningú ho sap tot en aquest món i sempre estem a temps d'aprendre i ser educats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario